Alba este mereu alături de fiecare partener

lactalis alba moldova

Calea parcursă de laptele Alba până ajunge pe masa consumatorului e lungă, dar merită orice efort investit.

Partenerii noștri fermieri depun suflet în tot ce fac și au grijă ca produsele ce ajung pe mesele noastre să fie mereu proaspete și de înaltă calitate.

Faceți cunoștință cu partenerii nostrii.

Nicolae, din satul Hîjdieni, raionul Glodeni, este administratorul unei ferme mari, unde sunt crescute peste 250 de vaci de rasa Holstein din Olanda. Aceste vaci au nevoie de o atenție și îngrijire specială, alimentare corespunzătoare și disciplină! Această rasă este originară din Olanda, însă astăzi se găsește peste tot în lume. Vacile Holstein au fost înmulțite în mod special pentru a produce mai mult lapte decât ar fi avut nevoie vitțeii lor. Ajunsă la maturitate, cântărește 600 de kg și produce 6 500-7 000 kg de lapte anual, cu o concentrație de 3,7% grăsime.

Veaceslav, din satul Pârlița, raionul Fălești, pentru care afacerea zootehnică nu este doar o provocare zilnică, dar și o sursă de bucurie pentru succesele mici și mari!Veaceslav crește văcuțe de rasă locală: roșii de stepă și neagră balțată romanească. Sunt animale blânde și răbdătoare, au un temperament liniștit, înzestrate cu bune reflexe condiționate, perfect adaptate la condițiile climaterice din regiune, rezistente la schimbare de regim și alimente. O vaca balțată românească produce în mediu, anual, 3 000 de litri de lapte, cu 4% grăsime și 3,45% proteine. Laptele oferit este bogat în grăsimi și proteine, conține vitamine și aproape toate substanțele nutritive necesare, cum ar fi calciu și fosfor. Laptele este foarte potrivit pentru producția de brânză de bună calitate.

Iurie, din satul Vasilcău, raionul Soroca, de mic a învățat cum să îngrijească o fermă de vaci de la tatăl său, iar în timp și-a dezvoltat propria fermă. Acum, Iurie își invață și transmite dragostea către aceste ființe minunate copiilor săi, cum să fie fermieri adevărați!

Alba garantează calitatea înaltă și siguranța produselor!

Cel mai bun în lapte.