Lactalis-Alba Moldova – solidară cu familiile refugiaţilor din Ucraina

În contextul situaţiei de criză în care s-a pomenit la momentul de faţă ţara vecină- Ucraina, şi anume a stării de război, compania Lactalis-Alba Moldova a decis să sprijine familiile de refugiaţi ucraineni, care au fost adăpostiţi la centrul Moldexpo din Chişinău.

Astfel Lactalis-Alba a oferit un lot de peste 12 mii de unităţi de produse alimentare ( brânzici glazurate şi deserturi aerate cu fructe ) destinate în mod special mamelor cu copii.

De asemenea Lactalis-Alba s-a alăturat acţiunilor şi iniţiativelor F.I.A. ( Asociaţia Investitorilor Străini) din Moldova, prin procurarea a 100 de perne şi 100 de seturi pentru aşternut, cu scopul de a acoperi parţial necesităţile primare ale cetăţenilor ucraineni refugiaţi temporar în Republica Moldova.

În acelaşi timp echipa companiei s-a implicat activ în susţinerea şi consilierea a peste 42 de persoane din Ucraina, care au avut nevoie de cazare temporară.  Astfel o parte din refugiaţi au fost găzduiţi chiar de angajaţii noştrii, ceilalţi fiind ajutaţi să găsească un loc de cazare la hotel sau să închirieze o locuinţă privată.

Ulterior pentru cei care au decis să continuie drumul spre alte ţări europene precum Cehia şi Polonia, le-a fost acordat sprijinul nostru şi asistenţa necesară.

Lactalis-Alba este în continuare solidară cu toţi cei care au avut de suferit în urma războiului din Ucraina.