Lactalis-Alba Moldova face Soroca mai curată

Câteva zeci de angajați ai Lactalis-Alba, împreună cu familiile, copiii și prietenii lor au participat la acțiunile prilejuite de Ziua Mondială a Curățeniei din Soroca, pentru binele comun al cetățenilor noștri și pentru îmbunătățirea situației de mediu din acest oraș al Moldovei. În doar o zi, au fost colectate 80 de pungi de gunoi! A fost foarte plăcut pentru fiecare dintre voluntari să-și aducă contribuția personală și utilă pentru un mediu mai curat și mai sănătos în țara noastră.

Moldova este casa noastră comună și vom continua să participăm la astfel de acțiuni în viitor! De asemenea, ne-am bucura dacă numărul voluntarilor din Moldova va crește semnificativ anul viitor. Prin urmare, vă invităm, stimați cititori, să fiți responsabili în aceste inițiative și, sprijinindu-ne, alăturați-vă!

Alăturați-vă mișcării globale cu LACTALIS ALBA MOLDOVA!
Ziua Mondială a Curățeniei este cea mai mare mișcare civilă din lume organizată de organizația neguvernamentală „Let’s Do It World”, al cărei scop este colectarea gunoiului în țările, orașele, districtele, străzile noastre, astfel încât planeta noastră să devină mai curată! Data oficială pentru Ziua mondială a curățeniei este 23 septembrie. Peste 50 de milioane de voluntari din 180 de țări participă la această mișcare. În întreaga perioadă a existenței mișcării, peste 280.000 de tone de gunoi au fost colectate în întreaga lume! Compania noastră, Lactalis Groupe, participă și ea la această mișcare de doi ani, iar anul 2021 nu face excepție!

Irina Basiul, marketing-manager Lactalis-Alba Moldova: “Ceea ce ne-a determinat să participăm, cred, se datorează faptului că pentru fiecare dintre noi este important să avem grijă unul de celălalt și de mediu, avem nevoie doar de un imbold, iar conducerea companiei a oferit acel sprijin și suport pentru a acționa! Așa că de Ziua Mondială a Curățeniei a fost implicată toată compania noastră, atât echipa locală, cât și cea internațională. Lactalis Group este prezentă în 150 de țări, și toți angajații au fost chemați să participe! Decizia de a fi astăzi aici, la Soroca, a fost luată, în primul rând, deoarece în acest oraș frumos se află Fabrica noastră de producere a brânzeturilor și produselor lactate, iar în al doilea rând, orașul Soroca este un adevărat simbol al țării, care merită toată atenția și eforturile noastre!”

Irina Șram, șefa secției Resurse Umane Lactalis-Alba Moldova: “În anul acesta, am decis să ne alăturăm inițiativei globale. Astăzi, ne-am adunat mai mult de 40 de voluntari din cadrul companiei și sunt foarte bucuroasă că toată lumea este foarte pozitivă și intenționează să colecteze cât mai mult gunoi din parcul de lângă Nistru. Participarea la Ziua Mondială a Curățeniei face parte din cadrul proiectului global de unificare a companiei, fiindcă unul dintre scopurile noastre principale este de a crea o echipă unită, de a forma spiritul de echipă si de a sprijini voluntariatul.”

Problemă globală

În zilele noastre, plasticul ne înconjoară peste tot, este absolut peste tot! Vesela, ambalajul, mobilierul, aparatele electrice – aproape toate obiectele cu care intrăm zilnic în contact sunt din plastic. Până în prezent, lumea a produs peste 8.300 de milioane de tone de plastic primar, iar această cifră crește în fiecare minut. Și doar 9% din tot plasticul produs a fost reciclat, 12% a fost incinerat și 79% se vor acumula în depozite de deșeuri sau în mediul natural. Până în 2050, în oceane ar putea exista mai mult plastic decât pești. Această problemă există și în țara noastră. Oamenii din orașele moldovenești aruncă bilete de troleibuz, deșeuri alimentare, mucuri de țigări și alte gunoaie chiar pe trotuare și străzi. În acest ritm, creăm rapid și sigur o multitudine de probleme de mediu. Trebuie să abordăm acest subiect în mod responsabil, deoarece nu avem o „planetă de rezervă”. Trebuie să acționăm aici și acum pentru ca generațiile viitoare să nu se confrunte cu o catastrofă ecologică!

Robert Iftode, director general IM ”Fabrica de brânzeturi din Soroca” S.A.: “Eu sunt din România, lucrez în Soroca. Motivația pentru a face curat este, în primul rând, locul, este un loc superb, Nistrul – simbol al municipiului Soroca, care îmi place foarte mult. Și trebuie să contribuim la curățenie, așa cum facem la noi în fabrică, așa trebuie să facem oriunde ne-am afla, omul gospodar se cunoaște, cum este în casă – așa este și afară”.

Igor Pletniuc, manager în departamentul achiziții: “Eu am mai fost și cu alte organizații non-guvernamentale la astfel de evenimente, am fost și în România, că și acolo am activat vreo câțiva ani. Obișnuiesc să vin și nu-mi place să văd mizerie prin jur, eu singur nu arunc, dar având în vedere că e multă mizerie și oamenii nu-s responsabili, trebuie cineva să mai strângă din când în când. Mai ales că la noi în Soroca este zonă turistică și trebuie să fie mereu curat”.

Alisa Belous, jurist în cadrul companiei Lactalis Moldova: “Important pentru toată lumea este să se mențină curățenia, ca și copiii noștri să respire aer curat, de asta și ne-am adunat cu membrii colectivului”.

Echipa Lactalis-Alba își asumă responsabilitatea pentru protejarea mediului și sprijină mișcarea societății în această direcție prin proiectele, produsele pe care le creăm și acțiunile pe care le organizăm.

Facem apel la toată lumea să fie responsabili, respectați locul în care trăim, să sortăm deșeurile și să participăm cât mai activ la protejarea mediului pentru sănătatea fiecăruia dintre noi!

#WCUD2021 #KeepItClean #Lactalis-Alba #Lactalis-Moldova #LactalisExpertise